Duurzaamheid

Voor deelname aan de workshops kan je hier inschrijven. Deelname is gratis.

REDUCTIE VOEDSELVERLIEZEN & VALORISATIE NEVENSTROMEN

WORKSHOP 1 - 19/01/2016 - De montil, affligem

Op het vlak van deze thema’s heeft de overheid al een duidelijke visie ontwikkeld (o.a. ketenroadmap, transformatieproject,…) en al een aantal targets vooropgesteld. Tijdens deze eerste workshop werd het voorliggende kader voorgesteld aan de bedrijven. De industrie heeft in deze eerste workshop heel wat input gegeven om mee aan de slag te gaan. Verslag werd doorgestuurd aan alle deelnemers.

WORKSHOP 2 - 16/02/2016 - DE MONTIL, AFFLIGEM 

Tijdens deze workshop werden de oplossingspistes in kaart gebracht door het linken van (combinaties van) specifieke technologieën en ontwikkelingen aan de oplossingen en needs die uit de eerste workshop naar voren kwamen. Verslag voor de deelnemers volgt.


ALTERNATIEVE VOEDSELBRONNEN

WORKSHOP 1 - 16/02/2016 (namiddag)

In tegenstelling met Valorisatie van Nevenstromen en Reductie van Voedselverliezen ontbreekt het beleidskader toch in grote mate met betrekking tot Alternatieve Voedselbronnen. Het is duidelijk een opkomende markt, waar de wetgeving vaak zelfs een potentiële hindernis is.

Tijdens deze workshop hebben we op basis van het statusbeeld en een aantal inspirerende cases gebrainstormd om de barrières in kaart te brengen en besproken hoe wij deze mogelijks kunnen doorbreken. Verslag voor de deelnemers volgt. Ook geïnteresseerd? Teken dan zeker in voor workshop 2 en we brengen u op de hoogte.

WORKSHOP 2 - 15/03/2016 -  ILVO Food Pilot, Melle

Deze workshop was met de positieve inzet om oplossingen te bedenken waar alternatieve voedselbronnen deel uitmaken van ons voedingsconsumptiepatroon.