FLANDERS' FOOD RADAR

Optimale peelbare seals in verpakkingsconcepten van voedingsproducten

De voorbije jaren heeft een internationaal onderzoeksconsortium bestaande uit MeBioS (KU Leuven),Fraunhofer IVV Dresden en het VerpakkingsCentrum/imo-imomec (UHasselt) uitgebreide kennis en expertise opgebouwd met betrekking tot sealen van verpakkingsmaterialen/-concepten met diverse sealtechnieken.

Voor de nabije toekomst beoogt dit consortium de juiste balans te onderzoeken tussen enerzijds peelbaarheid van het materiaaal/concept (gerelateerd met het gebruiksgemak van de easy-opening), en de veiligheid/kwaliteitsbehoud van verpakt product. Effecten van mogelijke industriële thermische behandelingen (voor-tijdens-na) als extra belasting voor de sealperformantie worden mee in rekening genomen in de onderzoekstrategie. 

Om het projectvoorstel een goede  sturing te geven vanuit industriële partners zijn we op zoek naar voedingsbedrijven die interesse hebben in dit onderzoeksvoorstel. Indien u meer informatie wilt over dit onderzoeksproject, kan u contact opnemen met ingenieur Bram Bamps : 011/292164 or bram.bamps@uhasselt.be.

Interesse? Wil je meer weten? Kom dan op 28 maart dan zeker naar "Hallo Technologie: innovatieve sensoren, slimme verpakkingen en digitalisatie" - het Verpakkingscentrum van UHasselt ontvangt u graag. 

 

Nuttige links

Reacties

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.