FLANDERS' FOOD RADAR

Pack4Food en KU Leuven zoeken medewerker

  Heel wat nieuwe projecten staan in de startblokken bij Flanders' FOOD, en dat betekent dat we hier en daar ook nog een aantal onderzoekers nodig hebben. Onder andere het project 'Voedselverpakking van de toekomst' en BotulinSafe zijn nog op zoek naar nieuwe mensen!

  Pack4Food zoekt dynamische projectmedewerker om mee vorm te geven aan de voedselverpakking van de toekomst

  Pack4Food wil zijn team versterken en is daarom op zoek naar een voltijdse projectmedewerker die mee zijn/haar schouders wil zetten onder de ontwikkeling en implementatie van innovatieve toekomstgerichte voedselverpakkingen bij bedrijven, en dit op zowel nationaal als internationaal niveau.

  Pack4Food brengt sinds 2005, als spin-off van UGent, bedrijven en onderzoeksinstellingen samen om grote en kleine vernieuwingen in de verpakkingsketen van levensmiddelen waar te maken. Wij starten en coördineren onderzoeksprojecten samen met bedrijven, onderzoeksinstellingen en andere stakeholders. We bouwen een netwerk uit en bieden opleidingen en adviezen aan. Deze activiteiten worden gerealiseerd door een super tof, dynamisch team in een prikkelende omgeving!

  Profiel

  Je hebt een technologisch-wetenschappelijk profiel met een brede interesse in materialen en sensoren voor toepassingen bij het verpakken van levensmiddelen (bio-ingenieur, burgerlijk ingenieur, handels- of industrieel ingenieur, master in de wetenschappen). Je bent een vlotte teamspeler, communiceert gemakkelijk mondeling met collega’s, projectpartners en bedrijven, zowel op wetenschappelijk als vulgariserend niveau. Je hebt een vlotte uitstraling. Industriële ervaring strekt tot aanbeveling.

  Je bent vlot in Nederlands en Engels, zowel spreken als schrijven. Kennis van het Frans en/of Duits strekt tot aanbeveling. Je bent goed in contacten leggen met onderzoeksinstellingen, bedrijven, federaties, netwerkorganisaties ed. om tot gezamenlijke visies te komen. Je kijkt uit naar het op- en uitbouwen van internationale samenwerkingen.

  Aanbod

  • Voltijdse betrekking met doorgroeimogelijkheden.
  • Je zal tewerkgesteld worden in een dynamische en steeds groeiende omgeving waarin je nieuwe vaardigheden en skills kan ontwikkelen.
  • Je bent mee verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten rond de voedselverpakking van de toekomst binnen een circulaire economie in een steeds groeiende digitale wereld.
  • We bieden een competitief salaris maar belangrijker nog een uitdagende job waarbij je zelf initiatief kan nemen en contacten kan leggen met een brede groep van mensen en organisaties/bedrijven, zowel op nationaal als internationaal niveau.

  Gelieve uw motivatiebrief en CV door te sturen vóór 31 januari 2018 ter attentie van Jitske Neirinck (Jitske.Neirinck@Pack4Food.be).

   

  Ku Leuven zoekt voltijds medewerker in het kader van het BotulinSafe project

  Het laboratorium voor levensmiddelenmicrobiologie voert onderzoek uit naar de genetica, fysiologie en ecologie van bacteriën die voedselbederf veroorzaken of ziektes overdragen via voedsel om de ontwikkeling van nieuwe, verbeterde methodes voor levensmiddelenconservering te ondersteunen.

  In het kader van het BotulinSafe project werkt het laboratorium aan de constructie van niet-toxigene Clostridium botulinum stammen via genetische modificatie en valideert deze stammen voor gebruik in challengetesten van verschillen types levensmiddelen. Dit  vierjarig 'speerpuntcluster AgriFood'  project loopt in samenwerking met verschillende academische en industriële partners.

  Profiel

  Je genoot een masteropleiding met een sterke achtergrond in microbiologie, gentechnologie en bij voorkeur ook levensmiddelenwetenschappen en voeding. Je houdt van labowerk en werkt nauwgezet. Je hebt een passie voor wetenschappelijk onderzoek met maatschappelijke en industriële relevantie, je bent goed georganiseerd en beschikt over de nodige skills voor wetenschappelijke rapportering. Je bent een team player.

  Aanbod

  • Een uitdagend wetenschappelijk onderzoeksproject in samenwerking met academische en industriële partners
  • Een dynamische onderzoeksomgeving
  • Een éénjarig contract om te starten met mogelijke verlenging tot vier jaar na een positieve evaluatie

  Voor meer informatie, contacteer Prof. dr. ir. Chris Michiels, +32 16 32 15 78 of chris.michiels@kuleuven.be 

  Solliciteren kan tot en met 15 februari 2018 via de online application tool

  Nuttige links

  Reacties

  CAPTCHA
  Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.