Dubbele verpakkingsfilm voor vlees

Cryovac stelt een dubbele verpakkingsfilm voor waardoor vlees in contact komt met de nodige zuurstof zodat het niet verkleurt.

 

Om de bewaringsduur van vers vlees te verlengen wordt het vaak verpakt onder beschermende atmosfeer met een barrièrefilm. Vacuümverpakt vlees heeft namelijk de neiging om te verkleuren door de afwezigheid van zuurstof.

Cryovac stelt een dubbele verpakkingsfilm voor waardoor vlees een gezonde kleur behoudt. De bovenste film (EVOH) houdt zuurstof tegen terwijl de onderste doordringbaar is en er voortdurend zuurstof tussen beide films beweegt. De film maakt gasuitwisseling mogelijk tegen een snelheid van ten minste ongeveer 50 000 cm3/m2/24 u/atm. bij 22°C.

Dankzij het nieuwe concept kunnen minder diepe schaaltjes worden gebruikt, wordt minder gas verbruikt en worden vooral de opslag en de distributie geoptimaliseerd. Wanneer vlees onder beschermende atmosfeer wordt verpakt, neemt het gasvolume nl. over het algemeen drie keer het volume van het product in.

Uit een één jaar durend proefproject bij een Engelse producent die meer dan 10 miljoen schaaltjes per jaar verkoopt, compenseren deze voordelen de extra kosten van de dubbele verpakking (30%).

Bron: www.foodmanufacture.co.uk ; Techniline;