Succesverhalen

Stories zijn verhalen van bedrijven waar een succcesvolle samenwerking met Flanders’ FOOD in de verf wordt gezet. Ook interesse om jouw verhaal te laten optekenen en kenbaar te maken? Neem dan contact op met Veerle Rijckaert

 

 

 • In Europa zijn antibiotica als groeibevorderaar al 10 jaar verboden, maar in de rest van de wereld is dit nog niet overal het geval. Nuscience is een pionier in het zoeken naar alternatieven voor antibiotica en voert hierover samen met Flanders' FOOD onderzoek samen met partners uit de bedrijfs- en onderzoekswereld.
  06/10/2016
 • Voor een laboratorium als Lavetan was het Flanders' FOOD project Sensors For Food een belangrijk platform omdat het aanleiding gaf tot een grotere informatieuitwisseling en betere samenwerking tussen voedingsbedrijven, technologieaanbieders en kennisinstellingen m.b.t. sensortechnologieën.
  06/10/2016
 • Flanders' FOOD zocht samen met imec toepassingen in de voedingsindustrie van de hyperspectrale beeldverwerkingstechnologie. Via deze technologie kan The Java Coffee Company in de toekomst de brandgraad van de koffiebonen op een snelle en accurate wijze analyseren en beoordelen.
  05/10/2016
 • Kemin uit Herentals zoekt naar producten uit nieuwe en duurzame grondstoffen die helpen om de houdbaarheid van voedingsproducten te verlengen. Bijvoorbeeld door het gebruik van rozemarijn, munt of microalgen. Voor nieuwe ontwikkelingen werkt Kemin o.a. samen met Flanders' FOOD.
  05/10/2016
 • Flanders' FOOD bracht Prof. Koen Dewettinck van de UGent in contact met heel wat bedrijven uit de chocolade-industrie. Zijn spin-off, Cacaolab, onderzoekt in opdracht van de chocolade- en zoetwarenindustrie o.a. hoe nieuwe ingrediënten de kwaliteit van chocolade kunnen beïnvloeden en verbeteren, en hoe het productieproces kan aangepast worden.
  05/10/2016
 • Voedselkwaliteit is een belangrijk thema voor de Vlaamse voedingsindustrie. Imec levert samen met partners zoals Flanders' FOOD nieuwe technologie voor proces- en kwaliteitscontrole tot bij de voedingsbedrijven. De compacte hyperspectrale camera's van imec bieden nieuwe mogelijkheden voor kwaliteitscontrole van voeding.
  05/10/2016
 • Naast het verwerken en verpakken van melk, chocolademelk en drinks, produceert INEX ook yoghurt, roomproducten en desserten. Productinnovatie gebeurt samen met Flanders' FOOD. Zo speelt het bedrijf in op de vraag naar melkdranken met minder suiker.
  05/10/2016
 • Flanders' FOOD wil de verankering van de typische Belgische charcuterie ondersteunen door bedrijven zoals onder andere Ganda te helpen om met natuurlijke additieven aan de slag te gaan. Zo willen we de fantastische smaak en kwaliteit van hun producten onder de aandacht brengen.
  05/10/2016
 • Om producten en processen te innoveren, doet Vondelmolen o.a. een beroep op de ondersteuning van Flanders' FOOD. Dat gebeurt via wetenschappelijk-technologische projecten. Een mooi voorbeeld van innovatie is peperkoek met zogenaamd superfruit zoals cranberries.
  05/10/2016
 • Flanders' FOOD organiseert al 10 jaar opleidingen en onderzoek om de uitstekende kwaliteitsreputatie van onze voedingsproducten te blijven garanderen. Via het KILLFILM-project werd de problematiek van biofilms in de voedingsindustrie in kaart gebracht, en kreeg Realco de mogelijkheid om de doeltreffendheid van biofilmdetectie en -verwijdering te demonstreren bij een ruime groep van deelnemende voedingsbedrijven.
  05/10/2016