Activiteiten

IS-X "MoshMoah Studiedag"

  De contaminatie van voedingsmiddelen met minerale oliën uit gerecyclede kartonnen verpakkingen is niet nieuw. Al sinds de jaren ‘90 wordt regelmatig melding gemaakt van incidenten waarbij hoge concentraties aan MOSH en MOAH in voedingswaren worden teruggevonden. Dankzij recent onderzoek van de onafhankelijke voedselwaakhond Foodwatch.nl bevindt de problematiek zich opnieuw hoog op de politieke agenda.

  De soep wordt echter nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend. Behoeften verschillen van lab tot lab en veranderen in de loop van de tijd. De onzekerheid over het toekomstig wettelijk kader blijft voortduren!

  De visie van Interscience op deze problematiek is dat de oplossing die een lab kiest, niet mag bepaald worden door het aanbod, maar door de situatie van het lab. Tijdens onze studiedag spelen wij hier op in door u een overzicht te geven van alle oplossingen die we gedurende de jaren hebben ontwikkeld voor de analyse van MOSH en MOAH. Elke oplossing is uniek en heeft zijn eigen karakteristieken, net als uw lab.

  Voor een introductie kunnen we rekenen op Dr. Konrad Grob, voormalig hoofd van de Zwitserse voedingswarenautoriteit. Hij heeft als eerste de MOSH/MOAH problematiek onder de aandacht gebracht en is een begenadigd en inspirerend spreker. Een aanrader.

   

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Andere

  Praktische gegevens

  Datum: 
  15/06/2017 - 08:30 - 17:00
  Adres: 
  Avenue J.E. Lenoir, 2 1348 Louvain-la-Neuve Belgium
  Land: 
  België
  Organisator: 
  IS-X

  Meer info