Activiteiten

Voorraad beter beheren om te besparen

In de huidige wereld van personalisering, die productiebedrijven sterk drijft in de richting van flexibiliteit, is efficiënt voorraadbeheer een grote uitdaging geworden. Niet alleen financieel (‘voorraad kost geld’), maar ook met betrekking tot productiviteit, traceerbaarheid en energie is het beheren en beperken van voorraad een kunst op zich.

 

Warehouse Management System (WMS) pakketten richten zich op het organiseren en aansturen van de werking van magazijnen, met inbegrip van de goederenontvangst en -localisatie, de locatiewijzigingen, de orderpickplanning, het orderverzamelen, de inzet van transportmiddelen, de verzending, het voorraadbeheer en de capaciteitsplanning, ... Het WMS beheerst de goederenstroom en houdt statistieken bij zoals werkbenodigdheden, arbeidsproductiviteit en materieelgebruik. De belangrijkste voordelen van deze software zijn een hogere voorraadnauwkeurigheid en hogere voorraadrotatie met daarmee gekoppeld een lagere voorraad.

In deze workshop kom je te weten hoe een Warehouse Management System jou kan helpen om je voorraad te beheren. Na een theoretische toelichting wordt een demo gegeven om de mogelijkheden van deze tool live te ervaren.

We willen u graag laten ontdekken hoe krachtig een geïntegreerd, real-time en papierloos voorraadbeheer wel is. En hoe makkelijk bereikbaar dat is, ook voor KMO’s!

PROGRAMMA

12u00 - 13u00

Ontvangst met broodjes
13u00 - 13u30

Introductie tot WMS

Lieselotte Geerts, Flanders' FOOD

13u30 - 15u00

Workshop Warehouse Management System

Peter Opregt, Agidens

15u00 - 16u00

Demo software

Peter Opregt, Agidens

16u00 - 16u30Receptie

 

Deze workshop is bedoeld voor agrovoedingsbedrijven met weinig tot geen ervaring met deze softwaretools. 

Maximum 20 deelnemers, deelnameprijs € 200 (ex btw, tussenkomst van 60€ via Alimento mogelijk).

Ben je na deze sessies overtuigd van de voordelen die digitalisatie voor jouw bedrijf kan bieden, dan kan je gratis begeleiding krijgen van Flanders’ FOOD om de nodige en juiste stappen te zetten naar effectieve implementatie.

Deze workshop wordt in het najaar herhaald in Geel.


In samenwerking met

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
22/06/2017 - 13:00 - 16:00
Locatie: 
Huis van de Voeding Roeselare, zaal Flandria
Adres: 
Spanjestraat 141
Postcode: 
8800
Stad: 
Roeselare
Land: 
België

Inschrijving