Activiteiten

Traceerbaarheid als tool om je productieproces te verbeteren

Bij de productie van voeding is traceerbaarheid zeer belangrijk en bovendien verplicht. Het realiseren van een foutloze traceerbaarheid is echter niet makkelijk indien er geen systeem voor ter beschikking is. Hoe kan je snel terugvinden in welke eindproducten een zak van 50kg kruiden is verwerkt? Je leert het in deze workshop!

 

Een toegankelijke en uitgebreide traceerbaarheid biedt kansen. Ten eerste bij een audit, maar het is ook bepalend voor de gegevens op het etiket of als tool om het productieproces continu te verbeteren. Bijvoorbeeld door variatie in eindproducten goed in kaart te brengen. Die wordt niet alleen veroorzaakt door het productieproces maar ook door variatie in grondstoffen. Bij het volgen van diverse batches van grondstoffen en eindproducten, inclusief producteigenschappen, productieparameters en labmetingen, onstaan er heel wat kansen om de oorzaak van variatie van een product diepgaander te analyseren, te beheersen en te verbeteren.

In deze workshop gaan we dieper in op hoe je traceerbaarheid in kaart kan brengen en de kwalitatieve eigenschappen van inkomende en uitgaande goederen kan registreren en analyseren. Vervolgens maken we duidelijk hoe traceerbaarheid kan worden ingezet om zowel productie als productieproces te optimaliseren.

Aan de hand van demo's worden al deze zaken praktisch verduidelijkt.   

PROGRAMMA

12u00 - 13u00Ontvangst met koffie
13u00 - 13u30

Introductie tot tracking & tracing

Lieselotte Geerts, Flanders' FOOD

13u30 - 15u00

Workshop Traceerbaarheid

Aad Eikelenboom, QiSOFT

15u00 - 16u00

Demo software

Aad Eikelenboom, QiSOFT

16u00 - 16u30Koffiepauze

Na afloop kan u aansluiten bij het event van de POM West-Vlaanderen over Internet of Things. Meer info: http://www.fabriekenvoordetoekomst.be/iotinfood

 

Deze workshop is bedoeld voor agrovoedingsbedrijven met weinig tot geen ervaring met deze softwaretools. 

Maximum 20 deelnemers, deelnameprijs € 200 (ex btw, tussenkomst van 60€ via Alimento mogelijk).

Ben je na deze sessies overtuigd van de voordelen die digitalisatie voor jouw bedrijf kan bieden, dan kan je gratis begeleiding krijgen van Flanders’ FOOD om de nodige en juiste stappen te zetten naar effectieve implementatie.

IN SAMENWERKING MET

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
13/06/2017 - 13:00 - 16:00
Locatie: 
Huis van de Voeding Roeselare, zaal Mout
Adres: 
Spanjestraat 141
Postcode: 
8800
Stad: 
Roeselare
Land: 
België

Inschrijving