Activiteiten

Studienamiddag aardappelen, groenten en fruit

De gemiddelde belg eet nog altijd te weinig groenten en fruit, niettegenstaande de consumptie stabiel is. De sector zet met innovatieve projecten sterk in op kwaliteit en convenience. Gaande van kwalitatieve grondstoffen, een geoptimaliseerde verpakking, een gecontroleerde gekoelde keten en nieuwe technologieën opdat we met z'n allen meer groenten en fruit zouden eten. Daarenboven willen we niets verloren laten gaan en rest- en nevenstromen zo goed mogelijk valoriseren in voedingsproducten.

Een greep uit het aanbod kennis dat er te rapen zal vallen:

  1. Opname van cadmium in blad- en wortelgewassen (Resultaten uit het FOODCAD project)
  2. Optimaal kwaliteitsbehoud van vers versneden groenten onder fluctuerende temperatuur- en O2-condities (Resultaten uit het OPTIVEG project)
  3. Demonstratie van innovatieve technologie voor de optimale productie van plantaardige sappen en purees met minimale impact op de kwaliteit (Resultaten uit het HighQJuice project)
  4. Residuarme kiemremming van aardappelen op Belgische rassen is mogelijk (Resultaten uit het RESKIA project)
  5. Voedingsproducten en -ingrediënten op basis van plantaardige nevenstromen (EU Interreg Vlaanderen Nederland foodfromfood.eu) 

 

Meer details over het namiddagprogramma volgen. 

In de voormiddag houdt ILVO op dezelfde locatie de 'ILVO contactdag Groenten, fruit en aardappelen', wederom met een state-of-the art aan kennis voor de sector.

SAVE THE DATE in uw agenda!

Voor info, neem contact op met Marie Demarcke

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
05/12/2017 - 12:30 - 17:00
Locatie: 
Food Pilot
Adres: 
Brusselsesteenweg 370, Melle
Stad: 
Melle
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD