Activiteiten

Slim experimenteren voor een optimale kwaliteit: een hands-on workshop

Hoe begin je er nu aan om op een héél efficiënte wijze de optimale producteigenschappen te bekomen of de oorzaak van een probleem te vinden? In deze 2DIGIT workshop worden enkele principes van Design Of Experiments toegelicht.

U heeft het wellicht al meegemaakt: bij de ontwikkeling van een nieuw product of bij de zoektocht naar de oorzaak van een probleem zijn er vele factoren die mogelijks een rol spelen. Vaak wordt er één voor één gekeken wat de invloed is van één factor, maar dit leidt zelden tot een optimaal resultaat.  

In deze workshop tonen we hands-on aan wat een goede strategie is om dergelijke uitdagingen aan te pakken. Hiervoor gebruiken we een praktisch experiment dat we willen optimaliseren door de verschillende factoren die mogelijks een invloed hebben op het resultaat te laten variëren.  In een eerste deel van de workshop zoeken we samen naar dat optimum op basis van eigen ervaring en dus zonder daarbij gebruik te maken van de principes van Design of Experiments.  Vervolgens overlopen we de basisprincipes DOE en hoe deze eenvoudig in software te vertalen zijn.  Tenslotte passen we deze principes toe om sneller tot het gewenste resultaat te komen, en ook om beter inzicht te verwerven.   

PROGRAMMA

12u00 - 12u30ontvangst met broodjes
12u30 - 13u30Hands-on experiment: hoe optimaal resultaat boeken zonder DOE
13u30 - 14u30De basisprincipes van DOE uitgelegd, en hoe ze te gebruiken in software
14u30 - 15u30Zelf aan de slag met DOE tijdens hands-on experiment: wat winnen we erbij?
15u30 - 16u00koffiepauze

Deze workshop is bedoeld voor agrovoedingsbedrijven met weinig tot geen ervaring met deze softwaretools. 

Maximum 20 deelnemers, deelnameprijs € 200 (ex btw, tussenkomst van 60€ via Alimento mogelijk).

Ben je na deze sessies overtuigd van de voordelen die digitalisatie voor jouw bedrijf kan bieden, dan kan je gratis begeleiding krijgen van Flanders’ FOOD en KU Leuven om de nodige en juiste stappen te zetten naar effectieve implementatie.

Deze workshop wordt in het najaar herhaald in Roeselare.

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
23/05/2017 - 12:30 - 15:30
Locatie: 
KU Leuven Technologiecampus Geel, lokaal B201
Adres: 
Kleinhoefstraat 4
Postcode: 
2440
Stad: 
Geel
Land: 
België

Inschrijving