Activiteiten

Opleiding & Workshop NIR: van meting naar betrouwbaar resultaat

Wat als je met één meting de samenstelling van je voedingsproduct kon bepalen? NIR-spectroscopie kan dit en bovendien is deze technologie intussen geëvolueerd naar een snelle techniek die routinematig in labo’s en zelfs on-line op sorteermachines gebruikt wordt. Leer in deze opleiding hoe je correcte analyses kan uitvoeren om tot betrouwbare resultaten komt en wat mogelijk is met draagbare NIR-systemen die “het labo naar het staal brengen” in plaats van andersom!

In een theoretisch luik wordt ingegaan op het werkingsprincipe van NIR, het uitvoeren van correcte metingen en hoe deze metingen dan te verwerken tot een bruikbaar resultaat.

De toegelichte principes worden in de namiddag toegepast in een praktische sessie waarbij de deelnemers in groepjes een kalibratie en validatie zullen uitvoeren op state-of-the-art NIR (draagbare) toestellen. Verschillende voedingsproducten worden geanalyseerd naar proteïne- of vetgehalte met de daaraan gekoppelde dataverwerking. Na afloop van de workshop wordt tijd voorzien om de resultaten van deze oefening te bespreken en te evalueren.

Deze opleiding & workshop wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

 

De opleiding en workshop gaat door in het thermotechnisch instituut (Kasteelpark Arenberg nr 41), in Heverlee. Plaatsen zijn beperkt en voorrang wordt gegeven aan deelnemers uit bedrijven.

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
30/03/2017 - 10:00 - 17:00
Locatie: 
Thermotechnisch instituut - KU Leuven
Adres: 
Kasteelpark Arenberg 41
Postcode: 
3001
Stad: 
Heverlee
Land: 
België

Inschrijving