Activiteiten

Jaarprijs goede voeding

  De inschrijving voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017 geopend. Tot 16 januari kunnen producenten van levensmiddelen hun inschrijving insturen via http://www.voedingnu.nl/Jaarprijsgoedevoeding2017.

  De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten vanuit een gezondheidsperspectief hebben verbeterd, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet, suiker of meer vezel te gebruiken. De communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling. Ook basisvoedingsmiddelen komen in aanmerking voor deelname. Een inschrijvingsformulier en het reglement zijn hier te vinden.

  Producten die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017 moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Meestal gaat de hoofdprijs naar producten in de A-categorie (bij voorkeur). Een aanmoedigingsprijs is te verdienen door producten in de A (en/of B-categorie (bij middenweg). Producten in de C-categorie, die een aantoonbare gezonde verbetering hebben ondergaan, komen in aanmerking voor de categorie ‘bijzondere vermelding’. 

  Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zette de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van de voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu en VMT. In 2015 won Sportsgrain Bar de Jaarprijs Goede Voeding 2015. De Sportsgrain Bar was volgens de vakjury een opvallend product dat speciaal voor de sportieve Nederlander is gemaakt, in samenwerking met (top)sporters.

  Op 23 Maart 2017 in Den Bosch wordt de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2017 bekend gemaakt tijdens een middagsymposium over de praktische kant van herformulering van producten. De winnaar van de prijs mag het logo van de Jaarprijs Goede Voeding gedurende een jaar lang voeren. 

  Jury

  De jury van de Jaarprijs Goede Voeding 2017 bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende geledingen die in Nederland betrokken zijn bij voeding, voedselproductie en communicatie daarover. De jury selecteert drie genomineerden waarna het publiek de mogelijkheid krijgt zijn stem uit te brengen via de website van de Jaarprijs.

  Samenstelling jury:

  - Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.

  - Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

  - Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)

  - Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).

  - Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.

  - Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool,

  - Dr. Jeanne de Vries, universitair hoofddocent afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit

  Meer informatie: http://www.voedingnu.nl/Jaarprijsgoedevoeding2017

  Vragen: jaarprijs@mybusinessmedia.nl

   

  Prijsuitreiking tijdens symposium

  De uitreiking van de Jaarprijs vindt plaats op 23 maart in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

  Noot voor de redactie

  Voor meer informatie:

  Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu

  HansKraak@mybusinessmedia.nl

  Tel: 0570-504339

   

  Aanvullende informatie

  De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking te stimuleren en in een brede belangstelling te plaatsen. Het achterliggende doel van de Jaarprijs is het prikkelen van industrie en handel om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties. Opdat het voor de consument gemakkelijker kan worden een gezondere keuze te maken. Enkele winnaars van voorheen zijn: YAM Glutenvrij brood (2014), Vivera We love Nature (2013), AH Extra mager vlees en verse soep Compleet (2008 en 2010), Fresh Tapas van The Greenery (2007), Fridéale van Aviko (2006), Fruit2day van Hero Nederland B.V. (2004), Vifit Optimel Vla van Campina Nederland (2003), Iglo zelfmaakgerechten van IgloMora Groep B.V. (2002), Groente à la Carte van HAK (2000).

   

  Regio activiteit: 
  Buitenland
  Organisator: 
  Andere

  Praktische gegevens

  Datum: 
  23/03/2017 - 18:00 - 22:00
  Land: 
  Nederland