Activiteiten

Exclusief voor onze leden - Top culinaire gespreksavond: Wat maakt een team succesvol?

  Flanders’ FOOD, Flanders Synergy en Bocuse d’or winnaar Fleur de Lin nodigen u uit op een exclusieve culinaire gespreksavond. Wat maakt een team succesvol? Hoe ga je als bedrijf om met steeds groter wordende uitdagingen? We illustreren het aan de hand van het verhaal van Fleur de Lin, laureaat van deze nationale selectie voor de Bocuse d'or, de meest prestigieuze culinaire wedstrijd wereldwijd.

  Exclusief voor onze leden - Top culinaire gespreksavond: Wat maakt een team succesvol?

  Flanders’ FOOD, Flanders Synergy en Bocuse d’or winnaar Fleur de Lin willen jullie graag uitnodigen op een exclusieve culinaire gespreksavond. Elke twee jaar gaat België op zoek naar talentvolle chefs die geen enkele culinaire uitdaging aan zich voorbij laten gaan. Het hoofddoel is een kandidaat selecteren voor de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. Dit jaar kozen ze niemand minder dan Lode De Roover als winnaar. Lode trekt dus naar het Europees kampioenschap op 11 en 12 juni 2018 in Turijn. Als hij zich daar kan kwalificeren, zal België één van de 24 vertegenwoordigde landen zijn op het wereldkampioenschap...


  Context 

  Voedingsbedrijven worden geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Wat betreft kwaliteitseisen is er geen sprake van toleranties: enkel 100% veilig is goed genoeg. Op vlak van kosten zijn de marges meestal laag, dus ook op de productiviteit staat veel druk. Ze moeten ook snel kunnen inspelen op een wispelturige markt, of op seizoenschommelingen, of moeten zeer snel schakelen om mee te gaan in commerciële campagnes, nieuwe producten, of wijzigingen in de aard of de kwaliteit van de grondstoffen. Om aan deze prestatie-eisen te kunnen voldoen, moeten voedingsbedrijven veel flexibiliteit aan de dag leggen. Het is een uitdaging op zich om dit alles te combineren: én flexibiliteit, én kwaliteit, én een efficiënte productie, én vernieuwing, én ondertussen ook: het werkbaar houden voor en met de medewerkers.

  Vanuit deze context hebben Flanders’ FOOD, Flanders Synergy en Alimento de krachten gebundeld in een innovatieproject: WIFI2020 (Workplace Innovation for the Food Industry). Het doel? Een achttal voedingsbedrijven vanuit wetenschappelijke en praktijkinzichten rond innovatieve arbeidsorganisatie helpen anders te organiseren, richting beter teamwerk en meer slagkrachtige organisatiestructuren.


  Culinaire inspiratie
  Vanuit deze WIFI2020-context willen we u verder inspireren met het verhaal van Fleur de Lin:

  • Barbara Dhondt – gastvrouw Fleur de Lin: Wat zorgt voor een goed draaiend team?
  • Jo Nelissen – culinair Bondscoach van Flanders Food Faculty: Hoe bouw je een performant team op in aanloop van de Europese Voorronde in Turijn binnen enkele maanden?
  • Lode De Roover – chef kok Fleur de Lin: Waarom steek je tijd als chef in culinaire talenten waarvan je weet dat deze mogelijks je onderneming zullen uitvliegen en zelf starten?
  • Frank De Craecker – Flanders Synergy (WIFI2020): tips en tricks voor teams in de voedingsindustrie

  Menu 

  Afwisselend laten we bovenstaande mensen aan het woord. Ondertussen kan u genieten van een zeer zorgzaam samengesteld menu, aan een tafel met een aantal voedingscollega’s waarmee u verder in gesprek kan gaan:

  Champagne aperitief met bijhorende hapjes
  (waaronder 2 van het winnende bocuse d’or vleesgerecht)
  Langoustine – oude postel – courgette – kaaswei ( visgerecht bocuse)
  Iberico – pastinaak – pompoen – raap
  Chocolade – koffie – pompelmoes – sinaasappel
  ( dessert Prosper Montagné – eerste kok van belgie 2018)
  Koffie met zoetigheden
   

  Met aangepaste wijnen

  Lode De Roover en gastvrouw Barbara D’Hondt ontvangen op 13 maart 2018 om 19.00 u in Fleur de Lin, Lokerenbaan 100, 9240 Zele
  Prijs voor deelname aan deze culinaire gespreksavond: 125 euro per persoon, excl.  Deelname is exclusief voorbehouden aan leden van Flanders’ FOOD en de plaatsen zijn beperkt (max. 50 deelnemers).


  Schrijf hier nu in!

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD

  Praktische gegevens

  Datum: 
  13/03/2018 - 19:00 - 23:00
  Locatie: 
  Fleur de Lin
  Adres: 
  Lokerenbaan 100, 9240 Zele
  Postcode: 
  9240
  Stad: 
  Zele
  Land: 
  België

  Inschrijving