Activiteiten

Snel procesafwijkingen detecteren

Het is essentieel om snel te kunnen ingrijpen als een proces afwijkt van de ideale situatie. Maar hoe pak je dit aan?

Dit is niet eenvoudig, zeker als de afwijking héél geleidelijk is: daar waar er initieel géén probleem lijkt te zijn, worden we na verloop van tijd geconfronteerd met een grote foutenlast. Veel beter is deze kleine afwijkingen snel te detecteren en het proces bij te sturen vooraleer een verhoogde foutenlast wordt waargenomen. Nog meer uitdagend wordt het wanneer meerdere kwaliteitskarakteristieken tegelijkertijd worden opgemeten (gewicht, kleur, afmetingen, …).

Tijdens deze workshop overlopen we een aantal eenvoudige tools uit Statistische Proces Controle (SPC) die toelaten afwijkingen snel op te sporen. Vervolgens passen we deze tools toe op een aantal voorbeelden die door de deelnemers zelf aangedragen kunnen worden. We tonen ook aan dat met behulp van klassieke software zoals EXCEL® reeds heel wat mogelijk is. Als afsluiter overlopen we een aantal meer geavanceerde technieken en laagdrempelige software pakketten die dit toelaten.

PROGRAMMA

15u30 - 16u00: ontvangst

16u00 - 19u00: workshop

19u00 - 20u00: receptie

Deze workshop is bedoeld voor agrovoedingsbedrijven met weinig tot geen ervaring met deze softwaretools. 

Maximum 20 deelnemers, deelnameprijs € 200 (ex btw, tussenkomst van 60€ via Alimento mogelijk).

Ben je na deze sessies overtuigd van de voordelen die digitalisatie voor jouw bedrijf kan bieden, dan kan je gratis begeleiding krijgen van Flanders’ FOOD en KU Leuven om de nodige en juiste stappen te zetten naar effectieve implementatie.

Deze workshop wordt in het najaar herhaald in Roeselare.

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
06/06/2017 - 16:00 - 19:00
Locatie: 
KU Leuven Technologiecampus Geel, lokaal B201
Adres: 
Kleinhoefstraat 4
Postcode: 
2440
Stad: 
Geel
Land: 
België

Inschrijving